ANNONS

Frallor med dinkelflingor

/

FRALLOR MED DINKELFLINGOR (8 st)
.
Arbeta ihop degen på kvällen. Grädda frallorna på morgonen.
.
.
Recept
  • 25 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten (37°)
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl dinkelflingor
  • 3 msk linfrön
  • 0,5 tsk salt
Topping: Dinkelflingor
.
.
Gör så här:
  1. Lös upp jästen i 1 dl 37° vatten. Tillsätt resten av vattnet och övriga ingredienser. Arbeta ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i kylskåp över natten.
  2. På morgonen bakar du ut frallorna: Forma med mjölad han 8 frallor.
  3. Pensla med vatten. Strö på dinkelflingor. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 15 min.

Kalljäst bröd är fantastiskt för alla frukostälskare

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00