Italienskt lantbröd

ITALIENSKT LANTBRÖD (2 limpor)
Recept från min syster
Baka även ett gott VITLÖKSBRÖD MED OREGANO
Recept
- 6 dl vatten
- 25 g jäst
- 4 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 3 dl durumvetemjöl
- 12 dl vetemjöl special
Gör så här
- Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja.
- Arbeta in de båda mjölsorterna med bakmaskin i 10 min, tillsätt lite mjöl i taget. Låt degen jäsa i bunken under bakduk 1 timme.
- Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela på mitten. Forma till 2 limpor. Mjöla lite på ovansidan. Låt bröden jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
- Snitta bröden med vass kniv (se bild)
- LÄS NOGA: Sätt in brödet mitt i ugnen i 250° Kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen, stäng luckan. Sänk värmen till 225° och grädda i ca 30 min.
Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

0