ANNONS

Italienskt lantbröd

/

ITALIENSKT LANTBRÖD (2 limpor)

Recept från min syster

Baka även ett gott VITLÖKSBRÖD MED OREGANO

Recept

  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 4 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl durumvetemjöl
  • 12 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt och olivolja.
  2. Arbeta in de båda mjölsorterna med bakmaskin i 10 min, tillsätt lite mjöl i taget. Låt degen jäsa i bunken under bakduk 1 timme.
  3. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela på mitten. Forma till 2 limpor. Mjöla lite på ovansidan. Låt bröden jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  4. Snitta bröden med vass kniv (se bild)
  5. LÄS NOGA: Sätt in brödet mitt i ugnen i 250° Kasta in 1 dl vatten i botten på ugnen, stäng luckan. Sänk värmen till 225° och grädda i ca 30 min.

Hitta utan bilder – Lista med långpannebröd och limpor

italienskt-lantbrodet
0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00