ANNONS

Godaste frallorna med manitoba cream mjöl

/

Hej vänner ♥ När jag har jobbat några dagar med brödrecept så slog det mig att jag inte har lagt upp mitt recept på frallor med mjölet manitoba cream här på bloggen.Det ligger här hemma i mitt köksskåp uppskrivet på en lapp. Som många andra recept. Idag passade jag på att baka det brödet så att jag kan lägga in receptet här. Riktigt fina frallor blir det av detta mjölet och receptet kommer här.

Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept

FRALLOR MED MJÖLET MANITOBA CREAM (18 st)

Baka även goda OSTFRALLOR MED CHILI

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • ca 13 dl manitoba cream mjöl

Topping : Ägg, sesamfrön eller vallmofrön

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen i bakmaskin i 10 min.
  2. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 18 st frallor.
  4. Låt frallor jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön eller vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

På denna bilden har jag arbetat ut frallor som ska få jäsa på plåtar övertäckta med bakduk. 18 st frallor. Behöver era plåtar bakplåtspapper så använder ni självklart det.

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00