Godaste frallorna med manitoba cream mjöl

Hej alla! När jag har jobbat några dagar med brödrecept så slog det mig att jag inte har lagt upp mitt recept på frallor med mjölet manitoba cream här på bloggen. Det ligger här hemma i mitt köksskåp uppskrivet på en lapp. Som många andra recept.. Idag passade jag på att baka det brödet så att jag kan lägga in receptet här. Riktigt fina frallor blir det av detta mjölet och receptet kommer här. Det ingår SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA 😀

FRALLOR MED MJÖLET MANITOBA CREAM (18 st)

.

Recept

  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl matolja
  • ca 13 dl manitoba cream mjöl

Topping: Ägg, sesamfrön eller vallmofrön

.

Gör så här:

Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen i bakmaskin i 10 min. Låt jäsa i bunken under bakduk i 40 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 18 st frallor.

Låt jäsa på ugnsplåtar under bakduk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön eller vallmofrön. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 12 min.

På denna bilden har jag precis arbetat ut 18 st frallor som ska få jäsa på plåtar övertäckta med bakduk. Behöver era ugnsplåtar bakplåtspapper så använder ni självklart det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..