ANNONS
Integritet på Tailsweep

Syltkakor

/

Hej med fantastiska syltkakor ♥ En klassisk småkaka som säkert många av er testat att baka. Det moment som kan kännas lite knepigt tycker jag är när man ska fylla kakorna med sylt. Håller ni med?

Jag använder en sylt som inte är för lös. Det brukar funka bra att använda skaftet på en tesked att portionera ut sylten med. Man får inte ta för mycket sylt utan det räcker att fylla hålet upp till kanten, annars rinner det över under gräddningen.

SYLTKAKOR (30 st)

Baka även goda KOLASNITTAR MED KANEL

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1 dl fast röd sylt


Gör så här

  1. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degen. Lägg in i kylen ca 30 min. (eller kortare stund i frysen om man vill skynda på)
  3. Rulla ut 30 bollar. Stora som studsbollar. Lägg dem på bakplåtar.
  4. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Fyll varje grop med sylt upp till kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

På denna bilden har jag fyllt syltkakorna med sylt upp till kanten. Den mängden sylt är lagom för att inte sylten ska rinna över vid gräddningen.

Kakan kallas även för hallongrottor men då ska de fyllas med hallonsylt, jag tycker att det går bra med vilken röd sylt som helst och kallar dem därför för syltkakor 😀

Här har kakorna har gräddats en kvart och fått svalna på plåten. Ludwig blir först ut att provsmaka, han älskar småkakor

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00