ANNONS

Kyckling i sambalsås

/

Hej ♥

Idag blev det en enkel middag med kyckling till mig och Ludwig. Jag använde få ingredienser och delade kycklingen i bitar. Såsen smaksatte jag med sambal oelek. En tesked blev lagom, ganska hett och det gillar vi. För mildare sås, minska mängden sambal oelek.

Vill ni göra såsen tjockare så kan ni röra ner lite maizena redningVi åt ris till men det är även gott med pasta. Receptet ger 2 port och kommer här:

KYCKLING I SAMBALSÅS (2 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 2 kycklingfiléer
  • Salt, vitpeppar och smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar. Ca 6 bitar/filé. Salta och peppra. Smörstek tills fin yta.
  2. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt den smälta.
  3. Rör ner vispgrädde och sambal oelek. Låt småputtra under lock tills kycklingen är helt klar. Servera med tex. jasminris och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00