ANNONS

Hallonpaj

/

Hej vänner ♥ Här kommer en krämig hallonpaj som innehåller creme fraiche.

Den är så god.

Efter hallonpajen gräddats är den ganska lös så den behöver stå ett tag och stanna till sig lite, om man vill så kan man göra den flera timmar innan servering för den är minst lika god att äta kall som ljummen.

HALLONPAJ

Gör även en STOR SMULPAJ MED HALLON OCH BLÅBÄR

Fyllning

  • Vit choklad
  • 1 ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl strösocker
  • 250 g frysta hallon

Pajdeg : 150 g smör, 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 msk ljus sirap och 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Pajdeg : Arebta ihop pajdegen. Använd tex. matberedare. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm
  2. Fyllning : Finhacka vit choklad. Mängd efter tycke (50-100 g) Hoppa över vit choklad helt om du vill ha hallonpajen mindre söt.
  3. Blanda ihop allt utom vit choklad och frysta hallon.
  4. Rör sedan ner hallon i smeten. Häll smeten i pajskalet. Strö över hackad vita choklad. 
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i 40 minuter. Låt vila minst 30 min innan servering. Gärna längre! Servera hallonpajen ljummen eller kall med tex. vaniljglass eller vispad grädde

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00