Hallonpaj
Hej vänner ♥ Här kommer en krämig hallonpaj som innehåller creme fraiche. Den är så god.
Efter hallonpajen gräddats är den ganska lös så den behöver stå ett tag och stanna till sig lite, om man vill så kan man göra den flera timmar innan servering för den är minst lika god att äta kall som ljummen.
HALLONPAJ
Gör även en STOR SMULPAJ MED HALLON OCH BLÅBÄR
Fyllning
- Vit choklad
- 1 ägg
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl strösocker
- 250 g frysta hallon
Pajdeg : 150 g smör, 1 dl strösocker, 3 dl vetemjöl, 2 msk ljus sirap och 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Använd tex. matberedare. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm
- Fyllning : Finhacka vit choklad. Mängd efter tycke (50-100 g) Hoppa över vit choklad helt om du vill ha hallonpajen mindre söt.
- Blanda ihop allt utom vit choklad och frysta hallon.
- Rör sedan ner hallon i smeten. Häll smeten i pajskalet. Strö över hackad vita choklad.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 40 minuter. Låt vila minst 30 min innan servering. Gärna längre! Servera hallonpajen ljummen eller kall med tex. vaniljglass eller vispad grädde
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
1