Inlägget innehåller annonslänkar
Mjuk kaka med glasyr och strössel
MJUK KAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL (30 st)
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Recept
- 200 g smör
- 5 ägg
- 4 dl strösocker
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 0,5 msk vaniljsocker
- 2,5 tsk bakpulver
Glasyr : 150 g smör, 300 g florsocker, ca 1,5 msk vatten
Topping : Strössel
Gör så här
- Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
- Rör ner smält smör och mjölk i äggblandningen.
- Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt (ca 30×40 cm)
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Låt svalna lite.
- Smält smör till galsyren. Elvispa ihop med florsocker. Späd med vatten och vispa glasyren slät.
- Bred ut glasyr över kakbotten. Strö på strössel. Skär i ca 30 rutor (glasyren ska vara lite kladdig)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor
Kolla vad fina (!!!) Klicka här så kommer ni till servetterna ♥