Inlägget innehåller annonslänkar

Mjuk kaka med glasyr och strössel

MJUK KAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL (30 st)

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver

Glasyr : 150 g smör, 300 g florsocker, ca 1,5 msk vatten

Topping : Strössel

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Rör ner smält smör och mjölk i äggblandningen. 
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt (ca 30×40 cm)
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 minLåt svalna lite.
  5. Smält smör till galsyren. Elvispa ihop med florsocker. Späd med vatten och vispa glasyren slät. 
  6. Bred ut glasyr över kakbotten. Strö på strössel. Skär i ca 30 rutor (glasyren ska vara lite kladdig)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

Kolla vad fina (!!!) Klicka här så kommer ni till servetterna ♥

0
132

Kyckling i sambalsås

Hej ♥ Idag blev det en enkel middag med kyckling till mig och Ludwig. Jag använde få ingredienser och delade kycklingen i bitar. Såsen smaksatte jag med sambal oelek. En tesked blev lagom, ganska hett och det gillar vi. För mildare sås, minska mängden sambal oelek.

Vill ni göra såsen tjockare så kan ni röra ner lite maizena redningVi åt ris till men det är även gott med pasta. Receptet ger 2 port och kommer här:

KYCKLING I SAMBALSÅS (2 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Recept

  • 2 kycklingfiléer
  • Salt, vitpeppar och smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Dela kycklingfiléerna i bitar. Ca 6 bitar/filé. Salta och peppra. Smörstek tills fin yta.
  2. Häll på vatten och hetta upp. Lägg i buljongtärning och låt den smälta.
  3. Rör ner vispgrädde och sambal oelek. Låt småputtra under lock tills kycklingen är helt klar. Servera med tex. jasminris och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

2
36

Syltkakor

Hej med fantastiska syltkakor ♥ En klassisk småkaka som säkert många av er testat att baka. Det moment som kan kännas lite knepigt tycker jag är när man ska fylla kakorna med sylt. Håller ni med?

Jag använder en sylt som inte är för lös. Det brukar funka bra att använda skaftet på en tesked att portionera ut sylten med. Man får inte ta för mycket sylt utan det räcker att fylla hålet upp till kanten, annars rinner det över under gräddningen.

SYLTKAKOR (30 st)

Baka även goda KOLASNITTAR MED KANEL

Recept

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • ca 1 dl fast röd sylt


Gör så här

  1. Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg.
  2. Tryck ihop degen. Lägg in i kylen ca 30 min. (eller kortare stund i frysen om man vill skynda på)
  3. Rulla ut 30 bollar. Stora som studsbollar. Lägg dem på bakplåtar.
  4. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Fyll varje grop med sylt upp till kanten.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

På denna bilden har jag fyllt syltkakorna med sylt upp till kanten. Den mängden sylt är lagom för att inte sylten ska rinna över vid gräddningen.

Kakan kallas även för hallongrottor men då ska de fyllas med hallonsylt, jag tycker att det går bra med vilken röd sylt som helst och kallar dem därför för syltkakor 😀

Här har kakorna har gräddats en kvart och fått svalna på plåten. Ludwig blir först ut att provsmaka, han älskar småkakor

1
26