Mjuk kaka med glasyr och strössel

Mjuk kaka glasyr strossel 3

MJUK KAKA MED GLASYR OCH STRÖSSEL (30 st)

Baka även goda och fina MOCKARUTOR

 

Recept
  • 200 g smör
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2,5 tsk bakpulver
Glasyr: 150 g smör, 300 g florsocker, ca 1,5 msk vatten
.
Topping: Strössel
.
.
Gör så här:
  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Rör ner smält smör och mjölk i äggblandningen. 
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Häll smeten i smord pappersklädd djup plåt (ca 30×40 cm)
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Låt svalna lite.
  5. Smält smör till galsyren. Elvispa ihop med florsocker. Späd med vatten och vispa glasyren slät. 
  6. Bred ut glasyr över kakbotten. Strö på strössel. Skär i ca 30 rutor (glasyren ska vara lite kladdig)
LOADING..