ANNONS

Baguetter

/

Hej vänner ♥ När jag bakade frallor med manitoba cream mjöl förra veckan (RECEPT) så hittade jag ett intressant recept på baksidan av mjölpaketet. Jag ändrade lite på receptet och idag har jag testat att baka det, baguetter blev det! Och jösses vad goda baguetter det blev, ni måste testa!

Det är ju inte första gången jag spanar efter recept på mjölpaketen, ni kanske minns när jag hittade receptet på de godaste, verkligen de absolut godaste dinkelfrallorna jag någonsin bakat, just på baksidan av mjölpaketet (RECEPT)

Receptet som jag har skrivit ut här på bloggen visar hur jag bakade ut baguetterna och skiljer sig alltså lite från originalreceptet. Jag håller tummarna för att ni blir sugna på att baka detta till påskbuffén 😀 Det här är ett perfekt buffébröd

BAGUETTER MED MANITOBA CREAM MJÖL (4 st)

Baka även fina och goda SESAMKRANSAR

Recept

  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ca 14 dl manitoba cream mjöl

Topping : Ägg och sesamfrön

Gör så här

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt och manitoba cream mjöl. Arbeta med maskin i 10 min.
  2. Låt degen jäsa i bunken i 1 timme.
  3. Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Rulla ut längder ungefär lika långa som ugnsplåten, vrid baguetterna.
  4. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 20 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Grädda baguetterna långt ner i ugnen 250° i 17 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Så supergoda baguetter med en perfekt hård/seg yta. Storpack med skalade sesamfrön finns att få tag på i hälsokosthyllan i matbutikerna, det blir mycket billigare än att köpa små förpackningar i kryddhyllan.

Följ mig även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00