Baguetter

Hej! När jag bakade frallor med manitoba cream mjöl förra veckan (recept HÄR) så hittade jag ett intressant recept på baksidan av mjölpaketet. Jag ändrade lite på receptet och idag har jag testat att baka det, baguetter blev det! Och jösses vad goda baguetter det blev, ni måste testa!

Det är ju inte första gången jag spanar efter recept på mjölpaketen, ni kanske minns när jag hittade receptet på de godaste, verkligen de absolut godaste dinkelfrallorna jag någonsin bakat, just på baksidan av mjölpaketet (recept HÄR)

Receptet som jag har skrivit ut här på bloggen visar hur jag bakade ut baguetterna och skiljer sig alltså lite från originalreceptet. Jag håller tummarna för att några, eller förresten flera av er blir sugna på att baka detta till påskbuffén 😀 Det här är ett perfekt buffébröd

LÅNGA BAGUETTER MED MANITOBA CREAM MJÖL (4 st)

 

Recept

  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ca 14 dl manitoba cream mjöl

Topping: Ägg och sesamfrön

.

Gör så här:

Värm vatten till fingervarmt (37°) Rör ut jästen med lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, salt och manitoba cream mjöl. Arbeta i maskin i 10 min. Låt degen jäsa i bunken 1 timme.

Stjälp ut degen på mjölat bakbord. Dela i 4 delar. Rulla ut längder ungefär lika långa som ugnsplåten, vrid baguetterna. Jäs på ugnsplåtar under bakduk i 20 min.

Pensla med uppvispat ägg. Strö på sesamfrön. Grädda långt ner i ugnen 250° i 17 min.

Så supergoda baguetter med en perfekt hård/seg yta. Tips! Storpack med skalade sesamfrön finns att få tag på i hälsokosthyllan i matbutikerna, det blir mycket billigare än att köpa små förpackningar i kryddhyllan. Detta recept ingår SJÄLVKLART i EDITHS BÄSTA, där hamnar bara mina allra bästa recept

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..