ANNONS

Tekakor på gröt

/

Hej vänner ♥

Idag ska ni få ett recept på saftiga och goda tekakor som jag bakar på gröt 😛 Det är ju så gott!

Grötbröd är något av det godaste jag vet. Håller ni med? Det blir så saftigt. Hoppas att ni vill testa. På bilden ser ni Ludwigs hand och här kommer receptet på brödet :

SAFTIGA TEKAKOR (15 st)

Baka även GRAHAMSBULLAR MED KORT JÄSTID

Recept

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 50 g smör
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • ca 9 dl rågsikt

Gör så här

  1. Koka havregryn med 3 dl vatten. Rör mycket. Koka på medelvärme i ca 3 min. Låt sedan smöret smälta i den heta gröten.
  2. Blanda ner sirap, salt och 2 dl kallt vatten. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°)
  3. Rör ut jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten. Arbeta in rågsikt.
  4. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  5. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut 15 bullar. Platta till bullarna till 1 cm tjocka tekakor.
  6. Nagga. Låt jäsa på 2 ugnsplåtar under bakduk i 30 min.
  7. Grädda mitt i ugnen 225° i 8-10 min

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

baka-bröd-hemma

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00