Fläskfilé i gräddsås med potatismos

Tjoho! Nytt recept i EDITHS BÄSTA det är ju kategorin som de allra bästa recepten hamnar i, det jag lagar eller bakar som hamnar där ska inte bara vara väldigt gott utan det ska vara enkelt att tillaga eller baka också.

Det betyder inte att recept som inte hamnar i den kategorin är dåliga, recept som jag inte tycker är bra kommer inte in här på bloggen alls men i Ediths Bästa ska recepten ha det där lilla extra, vara lite bättre än de andra. 

FLÄSKFILÈ I GRÄDDSÅS MED POTATISMOS (ca 4 port)

Laga även min goda PESTOKYCKLING

.

Recept

  • 1 röd paprika
  • 500 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning kött
  • 1 dl vispgrädde
  • Maizena redning
  • Soya

.

Gör så här:

  1. Strimla paprika. Fräs i smör. Lägg åt sidan.
  2. Putsa och skär fläskfilé i skivor. Bryn i smör tills fin färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  3. Häll i vattnet i stekpannan. Koka upp. Låt buljongtärning smälta.
  4. Häll på grädde. Koka upp. Rör i maizena redning tills önskad konsistens. Tillsätt soya efter tycke.
  5. När såsen tjocknat tillsätt paprika och fläskfilé. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra tills fläskfilen är helt klart.

Servera med tex. vitkålssallad och potatismos

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Det blev jättegott, tog kyckling istället , men smaken och sammansättning med potatismos var mums.

    1. Vad kul Elisabeth, säkert lika gott med kyckling 😀

  2. Anna skriver:

    Vad smarrigt! Jag brukar blanda färska örter eller persillade i moset, det blir också gott!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..