ANNONS

Fläskfilé i gräddsås med potatismos

/

Tjoho! Nytt recept i EDITHS BÄSTA det är ju kategorin som de allra bästa recepten hamnar i.

Det jag lagar eller bakar som hamnar där ska inte bara vara väldigt gott utan det ska vara enkelt att tillaga eller baka också.

Det betyder inte att recept som inte hamnar i den kategorin är dåliga, recept som jag inte tycker är bra kommer inte in här på bloggen alls. Men i Ediths Bästa ska recepten ha det där lilla extra, vara lite bättre än de andra. 

FLÄSKFILÈ I GRÄDDSÅS MED POTATISMOS (ca 4 port)

Laga även en god FLÄSKFILÈ I DRAGONSÅS

Recept

  • 1 röd paprika
  • 500 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vatten
  • 1,5 buljongtärning kött
  • 1 dl vispgrädde
  • Maizena redning
  • Soya

Gör så här:

  1. Strimla paprika. Fräs i smör. Lägg åt sidan.
  2. Putsa och skär fläskfilé i skivor. Bryn i smör tills fin färg. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
  3. Häll i vattnet i stekpannan. Koka upp. Låt buljongtärning smälta.
  4. Häll på grädde. Koka upp. Rör i maizena redning tills önskad konsistens. Tillsätt soya efter tycke.
  5. När såsen tjocknat tillsätt paprika och fläskfilé. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt småputtra tills fläskfilen är helt klart.

Servera fläskfilén med tex. vitkålssallad och potatismos

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

3
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00