Daimglasstårta med marängbotten
DAIMGLASSTÅRTA MED MARÄNGBOTTEN
Gör även en god NUTELLASEMIFREDDO
Recept
- 1 marängbotten (köpt)
- 2 st dubbeldaim
- 4 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
Gör så här
- Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Hacka daim (spara lite till garnering)
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt. I en annan bunke vispar du upp vispgrädde. Blanda sedan försiktigt ihop allt.
- Bred ut blandningen över marängbotten. Låt stelna i frysen i minst 3 timmar.
- Servering : Låt glasstårtan tina i rumstemperatur ca 10 min. Strö över hackad daim och servera med tex. nougatsås. Tips! Baka dubbel sats av denna kakan av äggvitorna som blir över.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor
Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass
0