ANNONS

Daimglasstårta med marängbotten

/

DAIMGLASSTÅRTA MED MARÄNGBOTTEN

Gör även en god NUTELLASEMIFREDDO

Recept

  • 1 marängbotten (köpt)
  • 2 st dubbeldaim
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Hacka daim (spara lite till garnering)
  2. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. I en annan bunke vispar du upp vispgrädde. Blanda sedan försiktigt ihop allt.
  3. Bred ut blandningen över marängbotten. Låt stelna i frysen i minst 3 timmar.
  4. Servering : Låt glasstårtan tina i rumstemperatur ca 10 min. Strö över hackad daim och servera med tex. nougatsås. Tips! Baka dubbel sats av denna kakan av äggvitorna som blir över.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

Och en – Lista med cheesecake, glassås & glass

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00