ANNONS

Daimglasstårta med marängbotten

/
DAIMGLASSTÅRTA MED MARÄNGBOTTEN
.
.

Recept

  • 1 marängbotten (köpt)
  • 2 st dubbeldaim
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Lägg marängbotten i en springform Ø ca 24 cm. Hacka daim (spara lite till garnering)
  2. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. I en annan bunke vispar du upp vispgrädde. Blanda sedan försiktigt ihop allt.
  3. Bred ut blandningen över marängbotten. Låt stelna i frysen i minst 3 timmar.
  4. Servering: Låt glasstårtan tina i rumstemperatur ca 10 min. Strö över hackad daim och servera med tex. NOUGATSÅS

TIPS! Baka dubbel sats av DENNA KAKAN av äggvitorna som blir över.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00