Äppelkaka med havresmulor

Supergod äppelkaka med havresmulor på toppen. Havresmulorna är smaksatta med kardemumma, godast blir det att mala sönder hela kardemummakärnor med tex. mortel. Vill man istället använda färdigmald kardemumma så går det bra med det också.

ÄPPELKAKA MED HAVRESMULOR (15 st)
.
Gör havresmulor först!
.
Havresmulor : Smält 75 g smör. Rör ihop med 1 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 2 dl havregryn, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk mald kardemumma. Ställ åt sidan
.
.
Recept
  • 4 stora äpplen
  • 1 msk mald kanel
  • 1 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
.
Gör så här:
Skala och klyfta äpplen. Blanda med kanel och 1 msk strösocker.
.
Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg, strösocker, bakpulver och vaniljsocker pösigt. Rör ner smält smör och vetemjöl i äggblandningen. Häll smeten i pappersklädd smord ugnsform 30×20 cm. Tryck ner äppelklyftor. Toppa med havresmulor. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min.
.
Låt svalna. Skär i rutor (eller låt gästerna skära själva) Servera med tex. vaniljvisp
LOADING..