ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

/

KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK 

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk över och bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela ut resten av smeten överst.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den kommer ut ur ugnen.
  4. Låt kladdkakan stelna i kylen tex. under natten. Eller om ni vill skynda på så kan ni ställa in den i frysen tills den kallnat helt. Servera kladdkaka med kolagömma kall med tex. vispad grädde och bär

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

1

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00