Kladdkaka med karamelliserad mjölk
KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Recept
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
Gör så här
- Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
- Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk över och bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela ut resten av smeten överst.
- Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den kommer ut ur ugnen.
- Låt kladdkakan stelna i kylen tex. under natten. Eller om ni vill skynda på så kan ni ställa in den i frysen tills den kallnat helt. Servera kladdkaka med kolagömma kall med tex. vispad grädde och bär
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor
1
17