ANNONS

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

/
KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK 
.
Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
Gör så här:
  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk över och bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela ut resten av smeten överst.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den kommer ut ur ugnen.

Låt kladdkakan stelna i kylen tex. under natten. Eller om ni vill skynda på så kan ni ställa in den i frysen tills den kallnat helt.

Servera kladdkaka med kolagömma kall med tex. vispad grädde och bär.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM 

1
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00