ANNONS

Kladdkaka med karamelliserad mjölk

/
KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK 
.
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
.

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
Gör så här
  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk över och bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela ut resten av smeten överst.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den kommer ut ur ugnen. Låt kladdkakan stelna i kylen tex. under natten. Eller om ni vill skynda på så kan ni ställa in den i frysen tills den kallnat helt.

Servera kladdkaka med kolagömma kall med tex. vispad grädde och bär

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

1
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00