Kladdkaka med karamelliserad mjölk

KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK 

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Rör sist ner det smälta smöret.
  2. Häll hälften av smeten i en smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk över och bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela ut resten av smeten överst.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min. Kladdkakan ska vara lös i mitten när den kommer ut ur ugnen.
  4. Låt kladdkakan stelna i kylen tex. under natten. Eller om ni vill skynda på så kan ni ställa in den i frysen tills den kallnat helt. Servera kladdkaka med kolagömma kall med tex. vispad grädde och bär

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

1
17

Bountykladdkaka

BOUNTYKLADDKAKA

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Steg 1, Kladdkaka

  • 125 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao

Gör så här

  1. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna och det smälta smöret.
  2. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 150° i 30min.Låt svalna (tex. i kylen)

____________________________________________

Steg 2, Bounty

  • 200 g kokos
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (397 g)
  • 200 g mjölkchoklad
  • 2 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Rör ihop kokos och kondenserad mjölk. Bred ut på kladdkakan.
  2. Bryt mjölkchoklad i bitar. Smält ihop choklad och vispgrädde över vattenbad. Bred ut den smälta chokladen som topping över hela kladdkakan
  3. Ställ in i kylen för att stelna, gärna under natten. Servera bountykladdkaka med tex. vispad grädde.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

2
28

After Eight kladdkaka

AFTER EIGHT KLADDKAKA

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

  • 100 g smör
  • 12 rutor After Eight (+18 st till topping)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ner 12 After Eight och låt dem smälta.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner After Eight blandningen.
  3. Blanda ihop vetemjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i smeten.
  4. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm mitt i ugnen 175° i 18min.Tag ut ur ugnen. Täck med 18 After Eight
  5. Grädda igen 175° i 3 min. Bred ut de smälta After Eight plattorna. Låt stelna i kylen. Tag fram kladdkakan i rumstemperatur 5 min innan servering. Servera med vispad grädde.

Här hittar ni fler tips till jul – 25 SÖTA JULRECEPT

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med godis och godiskakor

0
34