Kladdkaka med karamelliserad mjölk

KLADDKAKA MED KARAMELLISERAD MJÖLK
.

.

Recept

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 burk karamelliserad mjölk (397 g)
.
Gör så här:
Smält smör. Rör ihop ägg och strösocker. Blanda ner de torra ingredienserna. Rör i smöret. 
.
Häll hälften av smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Klicka ut karamelliserad mjölk. Bred försiktigt ut klickarna med tex. en slickepott. Fördela resten av smeten över.
.
Grädda mitt i ugnen 175° i 25-30 min Kladdkakan ska vara lös i mitten när du plockar ut den. Låt stelna i kylen några timmar, tex. under natten. (ställ i frysen om du vill skynda på)
.
Serveras kylskåpskall med tex. vispad grädde och färska bär

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..