Äppelmuffins

Hej vänner, välkommen in till mig. Så roligt att ni är här. Idag vill jag tipsa er om något gott som ni kan baka med äpple och kanel. Saftiga och goda muffins blir mitt tips idag. Muffins är ju så enkelt att baka och perfekt att ha i frysen.

Med äpple i smeten blir muffinsen alldeles fantastiskt god och man kan äta den med handen som en mjuk kaka eller servera äppelmuffins tillsammans med vaniljvisp. Galet gott, då blir den som en enkel liten dessert 😛

Fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

ÄPPELMUFFINS (12 st)

Här finns fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning : 2 äpple, 2 msk smör, 2 msk strösocker, 0,5 msk kanel

Gör så här

  1. Gör fyllning först : Skala, kärna ur och dela äpple i småbitar. Smörstek äpple med strösocker och kanel i några minuter på medelvärme. Drag åt sidan.
  2. Gör smeten : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Fördela smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela ut äpple över alla muffins.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min.

Äppelmuffins med vaniljvisp blir som en liten dessert

Hitta snabbt utan bilder – Lista med äppelrecept och en Lista med muffins

Äppelmuffins gräddas i muffinsformar placerade i muffinsplåt. Det är viktigt att använda muffinsplåt för att pappersformarna ska hålla formen under gräddningen.

Har ni inte någon muffinsplåt så kan ni testa att använda dubbla muffinsformar istället eller använd formar med extra stabilitet. Lycka till!

0
30

Pestolax med citronsås

PESTOLAX MED CITRONSÅS (4 port)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Citronsås

  • 1 msk vetemjöl + 1 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 citron
  • Salt och vitpeppar

Lax : 4 laxfiléer (125 g/st) salt och 6 msk grön pesto

Gör så här

  1. Lax : Salta laxfiléerna och lägg dem i en ugnsform. Bred på ca 1,5 msk pesto på varje filé.
  2. Tillaga mitt i ugnen 200° i 12-15 min.
  3. Citronsås : Fräs vetemjöl i smör. Tillsätt vatten. Vispa slätt. Koka upp. Låt buljongtärningen smälta. Vispa ner vispgrädde och creme fraiche. Låt småputtra.
  4. Tvätta och finriv det yttersta skalet på citronen. Smaka av såsen med ca 0,5 dl citronsaft och ca 1 tsk citronskal. Salta och peppra. Tips! Tillsätt lite gurkmeja i såsen om du vill ha starkare gul färg.

Servering:Kokt potatis, pestolax, grönsaker och citronsås

0
18