ANNONS

Äppelmuffins

/

Hej alla vänner, välkommen in till mig. Så roligt att ni är här. Idag vill jag tipsa er om något gott som ni kan baka med äpple och kanel

Saftiga och goda muffins blir mitt tips idag. Muffins är ju så enkelt att baka och perfekt att ha i frysen.

Med äpple i smeten blir muffinsen alldeles fantastiskt god och man kan äta den med handen som en mjuk kaka eller servera äppelmuffins tillsammans med vaniljvisp. Galet gott, då blir den som en enkel liten dessert 😛

Klicka på länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

ÄPPELMUFFINS (12 st)

Klicka på länken för fler äppelrecept – 23 RECEPT MED ÄPPLE

Recept

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning: 2 äpple, 2 msk smör, 2 msk strösocker, 0,5 msk kanel

Gör så här:

  1. Gör fyllning först: Skala, kärna ur och dela äpple i småbitar. Smörstek äpple med strösocker och kanel i några minuter på medelvärme. Drag åt sidan.
  2. Gör smeten: Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner smör och mjölk. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Fördela smeten i 12 muffinsformar placerade i muffinsplåt. Fördela ut äpple över alla muffins.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 25 min.

Äppelmuffins med vaniljvisp blir som en liten dessert

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Äppelmuffins gräddas i muffinsformar placerade i muffinsplåt.

Det är viktigt att använda muffinsplåt för att pappersformarna ska hålla formen under gräddningen.

Har ni inte någon muffinsplåt så kan ni testa att använda dubbla muffinsformar istället eller använd formar med extra stabilitet. Lycka till!

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00