ANNONS

Rabarberkladdkaka

/

Hej vänner. Idag ska ni får ett nytt recept med rabarber 😀 En kladdkaka med rabarber som går snabbt att baka.

Ni måste testa. Den blir så god.

Precis som de flesta kladdkakor så blir även rabarberkladdkaka godast när den får stå i kylen några timmar innan servering. Baka den gärna dagen innan och låt kladdkakan stå i kylen under natten, då blir den perfekt.

RABARBERKLADDKAKA

Klicka på länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning: ca 300 g rabarber och strösocker

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  2. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
  3. Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min.

Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp

Rabarberkladdkaka smakar sommar

Klicka på länken för fler godsaker – kategori SÖTT

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

4
4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00