Rabarberkladdkaka
Hej vänner ♥ Idag ska ni får ett nytt recept med rabarber 😀 En kladdkaka med rabarber som går snabbt att baka. Ni måste testa. Den blir så god.
Precis som de flesta kladdkakor så blir även rabarberkladdkaka godast när den får stå i kylen några timmar innan servering. Baka den gärna dagen innan och låt kladdkakan stå i kylen under natten, då blir den perfekt.
RABARBERKLADDKAKA
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 150 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 3 ägg
Fyllning : ca 300 g rabarber och strösocker
Gör så här
- Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
- Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
- Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min. Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp
Rabarberkladdkaka smakar sommar
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber
4