ANNONS
Integritet på Tailsweep

Rabarberkladdkaka

/

Hej vänner ♥ Idag ska ni får ett nytt recept med rabarber 😀 En kladdkaka med rabarber som går snabbt att baka. Ni måste testa. Den blir så god.

Precis som de flesta kladdkakor så blir även rabarberkladdkaka godast när den får stå i kylen några timmar innan servering. Baka den gärna dagen innan och låt kladdkakan stå i kylen under natten, då blir den perfekt.

RABARBERKLADDKAKA

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 ägg

Fyllning : ca 300 g rabarber och strösocker

Gör så här

  1. Smält smör. Rör ner resten av ingredienserna till kladdkakan (äggen sist) Häll smeten i en smord springform Ø ca 24 cm.
  2. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala rabarber först om det behövs) Vänd bitarna i lite strösocker, ca 2 msk.
  3. Fördela rabarberbitarna över kladdkakan. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 20-25 min. Servera rabarberkladdkaka kylskåpskall med tex. vaniljvisp

Rabarberkladdkaka smakar sommar

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med bär och rabarber

4

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00