Knäckig rabarberpaj med kardemumma
KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Steg 1
- ca 500 g rabarber
- 0,5 dl strösocker
- ca 1,5 msk malen kardemumma
- 1 msk potatismjöl
Gör så här
- Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala om skalet är tjockt)
- Blanda rabarber med övriga ingredienser. Lägg rabarberbitarna i en pajform.
*************************************************************
Steg 2
- 150 g smör
- 0,5 dl sirap
- 1 dl vispgrädde
- 2 dl vetemjöl
- 2,5 dl havregryn
- 2 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
Gör så här
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde.
- Blanda ihop resten av ingredienserna. Rör ner i kastrullen. Bred ut blandningen över rabarberbitarna.
- Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 30 min) Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber
Den knäckiga blandningen är snabbt ihoprörd i en kastrull och fördelas ut över rabarberbitarna. Rabarber är blandad med strösocker, malen kardemumma och lite potatismjöl.
Efter att ha gräddats i ungefär en halvtimme har rabarberpajen fått fin färg och är klar att plockas ut ur ugnen. Det doftar ljuvligt!
4