ANNONS
Integritet på Tailsweep

Knäckig rabarberpaj med kardemumma

/

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Steg 1

  • ca 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 1,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk potatismjöl

Gör så här

  1. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala om skalet är tjockt)
  2. Blanda rabarber med övriga ingredienser. Lägg rabarberbitarna i en pajform.

*************************************************************

Steg 2

  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna. Rör ner i kastrullen. Bred ut blandningen över rabarberbitarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 30 min) Servera rabarberpajen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

Den knäckiga blandningen är snabbt ihoprörd i en kastrull och fördelas ut över rabarberbitarna. Rabarber är blandad med strösocker, malen kardemumma och lite potatismjöl.

Efter att ha gräddats i ungefär en halvtimme har rabarberpajen fått fin färg och är klar att plockas ut ur ugnen. Det doftar ljuvligt!

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00