ANNONS

Knäckig rabarberpaj med kardemumma

/

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

.

Steg 1
  • ca 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 1,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk potatismjöl
.
Gör så här:
Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala om skalet är tjockt) Blanda med övriga ingredienser. Lägg i pajform.
.
*************************************************************
.
Steg 2
  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
.
Gör så här:
  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde.
  2. Rör ihop resten av ingredienserna. Rör ner i kastrullen. Bred blandningen över rabarberbitarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 30 min) Servera med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

Den knäckiga blandningen är snabbt ihoprörd i en kastrull och fördelas ut över rabarberbitarna. Rabarber är blandad med strösocker, malen kardemumma och lite potatismjöl. Efter att ha gräddats i ungefär en halvtimme har rabarberpajen fått fin färg och är klar att plockas ut ur ugnen. Det doftar ljuvligt!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

4
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00