Knäckig rabarberpaj med kardemumma

KNÄCKIG RABARBERPAJ MED KARDEMUMMA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

.

Steg 1
  • ca 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • ca 1,5 msk malen kardemumma
  • 1 msk potatismjöl
.
Gör så här:
Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala om skalet är tjockt) Blanda med övriga ingredienser. Lägg i pajform.
.
*************************************************************
.
Steg 2
  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl vetemjöl
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
.
Gör så här:
  1. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner sirap och vispgrädde.
  2. Rör ihop resten av ingredienserna. Rör ner i kastrullen. Bred blandningen över rabarberbitarna.
  3. Grädda mitt i ugnen 175° tills fin färg (ca 30 min) Servera med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

Den knäckiga blandningen är snabbt ihoprörd i en kastrull och fördelas ut över rabarberbitarna. Rabarber är blandad med strösocker, malen kardemumma och lite potatismjöl. Efter att ha gräddats i ungefär en halvtimme har rabarberpajen fått fin färg och är klar att plockas ut ur ugnen. Det doftar ljuvligt!

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. skriver:

    Hej! Har du lagt ner bloggen eller tagit semester kanske? Har inte sett något inlägg sen 22 maj.
    Hälsningar från
    Agneta

    1. Hej Agneta, men vad konstigt. Det finns flera inlägg efter det datumet. Tryck på bilden längst upp (headern) då kommer du till startsidan.

  2. Anna skriver:

    Kardemumma som är så gott! Och nyttigt också tror jag?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..