ANNONS

Rabarberpaj med hyvlat smör

/

RABARBERPAJ MED HYVLAT SMÖR

.

Recept

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • Topping: 2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2 msk strösocker, 100 g smör

.

Gör så här:

  1. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala ev. först) Blanda runt med strösocker och kardemumma. Lägg bitarna i en pajform.
  2. Blanda ihop havregryn, vetemjöl och strösocker till topping. Häll blandningen över rabarbern.
  3. Hyvla kylskåpskallt smör, använd osthyvel. Tips! Lägg ev smöret i frysen en stund innan.
  4. Täck med hyvlat smör över hela rabarberpajen. Grädda mitt i ugnen 225° i 20-25 min

.

Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Rabarberpajen täcks med hyvlat smör och får sedan hoppa in i ugnen tills den fått fin färg. Perfekt om man är sugen på att baka på semestern och vill spara på disk. Istället för att kladda ner en kastrull så är det bara en osthyvel att diska av när man är klar. Resten av toppingen kan man enkelt blanda i en plastpåse. Skulle kardemumma vara slut som den var hemma hos oss denna gången så går det bra att hoppa över det.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00