Rabarberpaj med hyvlat smör

RABARBERPAJ MED HYVLAT SMÖR

.

Recept

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • Topping: 2 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2 msk strösocker, 100 g smör

.

Gör så här:

  1. Skär rabarber i 1-2 cm bitar (skala ev. först) Blanda runt med strösocker och kardemumma. Lägg bitarna i en pajform.
  2. Blanda ihop havregryn, vetemjöl och strösocker till topping. Häll blandningen över rabarbern.
  3. Hyvla kylskåpskallt smör, använd osthyvel. Tips! Lägg ev smöret i frysen en stund innan.
  4. Täck med hyvlat smör över hela rabarberpajen. Grädda mitt i ugnen 225° i 20-25 min

.

Servera med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

Rabarberpajen täcks med hyvlat smör och får sedan hoppa in i ugnen tills den fått fin färg. Perfekt om man är sugen på att baka på semestern och vill spara på disk. Istället för att kladda ner en kastrull så är det bara en osthyvel att diska av när man är klar. Resten av toppingen kan man enkelt blanda i en plastpåse. Skulle kardemumma vara slut som den var hemma hos oss denna gången så går det bra att hoppa över det.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. I receptet står det 1 msk kardemumma, sedan skriver du blanda socker med kanel? Vilket skall det vara?, vilket blir godast?
    Tack för dina underbara recept🙏🏻

    1. Hej Veronika, tack snälla för att du hörde av dig. Nu har jag fixat i receptet. Kardemumma ska det vara.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..