ANNONS

Smulpaj till många med hallon och blåbär

/

På Mors dag gjorde jag en stor smulpaj med frysta bär som vi tog med oss hem till min mamma för att fira henne, min syster och hennes familj var också där. Vi var 6 vuxna och 6 barn, ett av barnen har inte börjat med sötsaker än så 5 barn var med och fikade smulpaj 😀

Jag gjorde smulpajen på 3 paket frysta blåbär och hallon, varje förpackning innehöll 300 g bär, det blev alldeles lagom och de som ville kunde ta två gånger. Det finns ju färdiga blandningar med blåbär och hallon och det var det jag använde men det går ju lika bra att blanda ihop bären själv. Exakt hur mycket hallon och blåbär man använder är en smaksak men ungefär totalt 900 g bär är lagom om ni följer mitt recept. Ni behöver inte tina de frysta bären för potatismjölet binder ihop vätskan. Arbetstiden för att göra denna stora smulpaj är max 10 minuter resten sköter ugnen!

SMULPAJ TILL MÅNGA (12-15 port)

TIPS! Testa även min ÄPPELKAKA MED KOKOS

.

Recept

  • 900 g frysta blåbär och hallon
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl

Smuldeg: 300 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 3 msk vaniljsocker, 6 dl vetemjöl

.

Gör så här:

Häll frysta blåbär och hallon i stor ugnsform (ca 20×30 cm) Blanda med 2 dl strösocker och potatismjöl.

Gör sedan smuldeg : Arbeta ihop smör, strösocker och vaniljsocker för hand eller med elvisp. Arbeta sist in vetemjöl. Klicka ut den kakdegsliknande smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 25-35 min)

.

Servera smulpajen ljummen med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00