ANNONS

Smulpaj till många med hallon och blåbär

/

Hej. Denna smulpaj med frysta bär gjorde jag till 6 vuxna och 6 barn.

Jag använde 3 paket frysta blåbär och hallon (varje förpackning innehöll 300 g bär) det blev lagom och de som ville kunde ta två gånger.

Det finns färdiga blandningar med frysta blåbär och hallon och det var det jag använde. Självklart kan ni blanda ihop bären själva om ni vill.

Mängden hallon och blåbär är en smaksak men ungefär 900 g bär totalt är lagom på detta receptet.

Ni behöver inte tina de frysta bären för potatismjöl binder ihop vätskan.

SMULPAJ TILL MÅNGA (12-15 port)

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Recept

  • 900 g frysta blåbär och hallon
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl

Smuldeg: 300 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 3 msk vaniljsocker, 6 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Bär : Häll frysta blåbär och hallon i en stor ugnsform (ca 20×30 cm) Blanda runt bären med 1,5 dl strösocker och potatismjöl.
  2. Gör smuldeg : Arbeta ihop smör, strösocker och vaniljsocker för hand eller med elvisp. Arbeta sist in vetemjöl.
  3. Klicka ut den kakdegsliknande smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 25-35 min)

Servera smulpaj ljummen med tex. vaniljglass eller vaniljvisp

.

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Här hittar ni fler godsaker – Kategori SÖTT

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

2
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00