Smulpaj till många med hallon och blåbär

På Mors dag gjorde jag en stor smulpaj med frysta bär som vi tog med oss hem till min mamma för att fira henne, min syster och hennes familj var också där. Vi var 6 vuxna och 6 barn, ett av barnen har inte börjat med sötsaker än så 5 barn var med och fikade smulpaj 😀

Jag gjorde smulpajen på 3 paket frysta blåbär och hallon, varje förpackning innehöll 300 g bär, det blev alldeles lagom och de som ville kunde ta två gånger. Det finns ju färdiga blandningar med blåbär och hallon och det var det jag använde men det går ju lika bra att blanda ihop bären själv. Exakt hur mycket hallon och blåbär man använder är en smaksak men ungefär totalt 900 g bär är lagom om ni följer mitt recept. Ni behöver inte tina de frysta bären för potatismjölet binder ihop vätskan. Arbetstiden för att göra denna stora smulpaj är max 10 minuter resten sköter ugnen!

SMULPAJ TILL MÅNGA (12-15 port)

TIPS! Testa även min ÄPPELKAKA MED KOKOS

.

Recept

  • 900 g frysta blåbär och hallon
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl potatismjöl

Smuldeg: 300 g rumsvarmt smör, 2 dl strösocker, 3 msk vaniljsocker, 6 dl vetemjöl

.

Gör så här:

Häll frysta blåbär och hallon i stor ugnsform (ca 20×30 cm) Blanda med 2 dl strösocker och potatismjöl.

Gör sedan smuldeg : Arbeta ihop smör, strösocker och vaniljsocker för hand eller med elvisp. Arbeta sist in vetemjöl. Klicka ut den kakdegsliknande smuldegen över bären. Grädda mitt i ugnen 225° tills fin färg (ca 25-35 min)

.

Servera smulpajen ljummen med tex. vaniljglass eller hemgjord vaniljvisp

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Hejhej, har nyligen hittat din fina och inspirerande blogg. Så många härliga recept på både maträtter och bakning! Här finns mycket gott som jag kommer att testa. Tydliga och enkla recept är vad ialla fall jag önskar för både vardagsmaten och lite festligare tillfällen. Återkommer när jag provat något av alla recepten. Ha det gott!

    1. Hej Birgitta, vad kul!! Varmt välkommen hit. Mitt mål är att förklara recepten kortfattat, korta meningar som är lätta att läsa. Hoppas att du tycker om det du provar 😀 Önskar dig en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..