ANNONS

Kassler i mjukostsås

/

Hej vänner. Idag vill jag tipsa er om ett bra recept med kassler. Gör en enkel mjukostsås och häll den över skivad kassler och så in i ugnen tillsammans med ett några cocktailtomater. Så enkelt och gott.

Persilja och gräslök går bra att använda fryst. Det blir lika gott som färskt. Medan riset kokar hinner kasslergratängen bli alldeles lagom varm i ugnen. Man kan även toppa kasslergratängen med riven ost om man vill. Salt och vitpeppar tar ni efter tycke men tänk på att kassler är salt så var lite försiktig med just saltet.

KASSLER I MJUKOSTSÅS (4-5 port)

Testa även min VARMA SMÖRGÅSTÅRTA

.

Recept

 • 600 g kassler
 • 2 dl vispgrädde
 • 1 dl mjölk
 • 200 g mjukost (naturell eller skinka)
 • 2 msk hackad persilja
 • 2 msk hackad gräslök
 • 2 vitlöksklyftor
 • Salt och vitpeppar
 • 1 ask cocktailtomater (ca 250g)

.

 1. Gör så här:
 2. Putsa och skiva kassler. Lägg i ugnsform.
 3. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, mjukost, persilja och gräslök. Pressa ner vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
 4. Häll såsen över kasslern. Strö på tomater. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min.

Servera med tex. jasminris, sallad och fantastiska brödet

Här ser ni när jag häller den goda mjukostsåsen över kasslern. Lätt som en plätt.

Detta är en lättlagad middag som kräver liten arbetsinsats. Och den är verkligen så god. Hoppas att ni vill testa.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00