ANNONS

Fläskytterfilé i sambalsås

/

Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett smidigt recept på fläskytterfilé som tillagas i en god sambalsås i ugnen. Enklare än så här kan det knappast bli, det som tar lite tid är att putsa fläskytterfile och att skiva upp den men annars sköter ugnen resten. Ja, såsen får man ju vispa ihop också men det går på nolltid 😀

Använd en lagom stor ugnsform som inte är allt för stor eftersom såsen ska täcka köttet. Mängden sambal oelek tar ni helt efter hur stark sås ni önskar, vi gillar stark mat och tar då 2 tsk sambal oelek (skulle jag bjuda på denna rätten hade jag bara tagit 1 tsk)

FLÄSKYTTERFILÈ I SAMBALSÅS (ca 5 port)

Gör även en FLÄSKYTTERFILÈ I SVAMPSÅS

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor (ca 2 cm) Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Vispa ihop övriga ingredienser. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över köttet. 
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50 – 60 min. Servera fläskytterfilé i sambalsås med tex. jasminris och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

Vi är ju många i familjen. Därför gjorde jag en dubbel sats fläskytterfilé och använde en större form. Resterna som blev över sparas i kylen och blir nästa veckas matlådor som den här maträtten passar bra till.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00