Fläskytterfilé i sambalsås

Ett smidigt recept på fläskytterfilé som tillagas i en god sambalsås i ugnen. Enklare än så här kan det knappast bli, det som tar lite tid är att putsa fläskytterfile och att skiva upp den men annars sköter ugnen resten. Ja, såsen får man ju vispa ihop också men det går på nolltid 😀

Använd en lagom stor ugnsform som inte är allt för stor eftersom såsen ska täcka köttet. Mängden sambal oelek tar ni helt efter hur stark sås ni önskar, vi gillar stark mat och tar då 2 tsk sambal oelek (skulle jag bjuda på denna rätten hade jag bara tagit 1 tsk)

Fläskytterfilé i sambalsås med vitlök (ca 5 port)

Testa även min goda GRÖNPEPPARKYCKLING

 

Recept

  • 1 fläskytterfilé (ca 1 kg)
  • Salt och vitpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche (34%)
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 1 msk soya
  • 1 pressad vitlöksklyfta

.

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor (ca 2 cm) Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Vispa ihop övriga ingredienser. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen över köttet.
  3. Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50 – 60 minServera med tex. jasminris och sallad

Vi är ju många i familjen så vi gjorde en dubbel sats fläskytterfilé och använde då en större form. Resterna som blev över sparas i kylen och blir nästa veckas matlådor som den här maträtten passar bra till.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..