Fläskytterfilé i sambalsås

Ett smidigt recept på fläskytterfilé som tillagas i en god sambalsås i ugnen. Enklare än så här kan det knappast bli, det som tar lite tid är att putsa fläskytterfile och att skiva upp den men annars sköter ugnen resten. Ja, såsen får man ju vispa ihop också men det går på nolltid 😀 Använd en lagom stor ugnsform som inte är allt för stor eftersom såsen ska täcka köttet. Mängden sambal oelek tar ni helt efter hur stark sås ni önskar, vi gillar stark mat och tar då 2 tsk sambal oelek (skulle jag bjuda på denna rätten hade jag bara tagit 1 tsk)
Fläskytterfilé i sambalsås med vitlök som ger ca 5 port

*

Recept

1 fläskytterfilé (ca 1 kg)

Salt/vitpeppar

3 dl vispgrädde

2 dl creme fraiche 34%

1-2 tsk sambal oelek

1 msk soya

1 pressad vitlöksklyfta

*

Gör så här:

Putsa och skiva fläskytterfilén i tjocka skivor, ca 2 cm. Salta/peppra. Lägg i ugnsform.

Vispa ihop övriga ingredienser. Smaka av med salt/peppar. Häll såsen över köttet.

Tillaga mitt i ugnen 175° tills fläskytterfilén är helt klar, 50 – 60 min

*

Servera med tex. jasminris och sallad

Vi är ju många i familjen så vi gjorde en dubbel sats fläskytterfilé och använde då en större form. Resterna som blev över sparas i kylen och blir nästa veckas matlådor som den här maträtten passar bra till.

Detta är ju verkligen en riktigt lättlagad maträtt och nedan kommer även ett tips på en enkel dessert för er som vill göra det extra festligt utan allt för mycket arbetsinsats. Kladdiga citronbrownies som man lika gärna skulle kunna kalla för citronkladdkaka 😀 Förbered den gärna dagen innan! Länk till receptet hittar ni under bilden.

Klicka här så kommer ni till receptet på citronbrownie

*

HITTA I BLOGGEN

Fler recept med fläskytterfilé hittar du HÄR

Alla matrecept hittar du HÄR

Alla brödrecept hittar du HÄR

Alla söta recept hittar du HÄR

*

STARTSIDA

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..