Skala potatisen och skiva den tunt ca 2 mm. Skölj av skivorna i durkslag (när stärkelsen försvinner klibbar inte potatisen ihop vid stekningen)
Låt vattnet rinna av potatisen ordentligt. Bryn potatisen i en klick smör i ca 10 min. Rör runt lite då och då. Salta och peppra (stek potatisen i en stor traktörpanna eller i två stekpannor)
Hej vänner ♥ Idag ska ni få ett smidigt recept på fläskytterfilé som tillagas i en god sambalsås i ugnen. Enklare än så här kan det knappast bli, det som tar lite tid är att putsa fläskytterfile och att skiva upp den men annars sköter ugnen resten. Ja, såsen får man ju vispa ihop också men det går på nolltid 😀
Använd en lagom stor ugnsform som inte är allt för stor eftersom såsen ska täcka köttet. Mängden sambal oelek tar ni helt efter hur stark sås ni önskar, vi gillar stark mat och tar då 2 tsk sambal oelek (skulle jag bjuda på denna rätten hade jag bara tagit 1 tsk)
Vi är ju många i familjen. Därför gjorde jag en dubbel sats fläskytterfilé och använde en större form. Resterna som blev över sparas i kylen och blir nästa veckas matlådor som den här maträtten passar bra till.