ANNONS

Fläskytterfilé i dragonsås med råstekt potatis

/
FLÄSKYTTERFILÈ MED RÅSTEKT POTATIS 4-5 port
.
Stek potatis i 2 stekpannor eller i omgångar

.

Börja med: Skala potatis till den råstekta potatisen. Lägg potatisen i en bunke med vatten (OBS länk till råstekt potatis nedan)

.

Recept
  • 600 g fläskytterfilé
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5-1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 tsk torkad dragon

Gör så här:

  1. Putsa och skiva fläskytterfilén (ca 1 cm) Bryn skivorna i en klick smör. Pressa ner vitlök. Salta och peppra. Lägg över på ett fat. Tag bort ev. stekklumpar ur stekpannan.
  2. Vispa ur stekpannan med vispgrädde och vatten. Rör ner övriga ingredienser. Koka upp. Lägg i fläskytterfilén. Sänk till medelvärme. Låt småputtra medan potatisen tillagas.
.
.
Servering: Fläskytterfilé i dragonsås med råstekt potatis, sallad och tex ett BRYTBRÖD
0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00