ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kyckling med currysås och ris

/

Hej här kommer ett nytt recept med kyckling ♥ Just kycklingrecept brukar vara väldigt populärt här på bloggen. Kul tycker jag. Tilde och fanny älskar allt som innehåller curry så jag passade på att göra currysås till min kycklingrätt denna gången. Jasminris, kyckling tillagad i ugn ( som verkligen blir perfekt saftig ) och currysås.

Väldigt enkelt och så gott! Medan kycklingen blir klar i ugnen kan ni passa på att göra currysåsen som kan stå och småputtra på spisen tills allt är klart.

KYCKLING MED CURRYSÅS OCH RIS (ca 5 port)

Här finns fler kycklingrecept – 12 recept med kyckling

Steg 1, Kyckling

  • 1 kg kycklingfilé
  • Smör
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör tills fin yta. Salta och peppra. Lägg i ugnsform.
  2. Tillaga kycklingen helt klar mitt i ugnen 200° i ca 20 min. Låt svalna. Skiva upp (skär först ett snitt i den tjockaste filén för att se att kycklingen är helt klar)

****************************************************************

Steg 2, Currysås

  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1,5 msk curry
  • Maizena redning
  • 2 msk smör
  • Salt

Gör så här

  1. Hetta upp vattnet. Lägg i buljongtärningen. Rör. Häll i vispgrädde och curry.
  2. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens.
  3. Låt smöret smälta i den heta såsen. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt.

Servering : Jasminris, skivad kycklingfilé, currysås och sallad

Kycklingen blir perfekt saftig

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

Currysåsen är klar och grönsaker är uppskurna. Enkelt med gurka och cocktailtomater.

Kycklingfiléerna är klara. De fick svalna ett tag innan jag skar upp dem. Riktigt saftig och god kyckling blir det när man tillagar den så här.

0

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00