ANNONS

Köttfärsgratäng med pasta

/

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Till middag idag gjorde jag en god köttfärsgratäng med härlig mozzarella på toppen. Så gott alltså!

Att göra en köttfärsgratäng är lagom ansträngande på en lördag tycker jag. Det är enkelt. Krämig köttfärssås blandas med pasta och toppas med tomater och ost. Och så hopp in i ugnen. Gratängen räcker till 4-5 vuxna och här kommer receptet 😀

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED PASTA (4-5 port)

Gratängen blandas med 4 portioner kokt pasta

Laga även en POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG

Recept

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar

Topping : Tomater och 150 g riven mozzarella

Gör så här

  1. Skala och hacka gul lök. Stek tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
  2. Smula ner oregano. Rör ner övriga ingredienser (utom topping) Låt småputtra i ca 10 min.
  3. Rör runt så buljongtärning blandas in ordentligt. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Blanda med den kokta pastan. Häll i gratängform. Toppa med skivade tomater och mozzarella. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min.Servera med tex. grönsallad eller vitkålssallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs och en Lista med pasta och pannkakor

Köttfärsen får stå och småputtra på spisen i 10 minuter. Då blir den smakrik och god. Vill ni inte göra gratäng av den så går det självklart bra att servera den som en krämig köttfärssås istället.

Köttfärsgratängen toppar jag med färdigriven mozzarella. Det är smidigt och sparar tid vid tillagningen. Lycka till alla ni som testar detta receptet. KRAM

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00