Köttfärsgratäng med pasta

Dagens middag hos oss blev en enkel och god köttfärsgratäng med härlig mozzarella på toppen. Lagom ansträngande middag på en lördag. Gratängen räcker till ca 4-5 vuxna och här kommer receptet 😀

KÖTTFÄRSGRATÄNG MED PASTA (4-5 port)

Gratängen blandas med 4 portioner kokt pasta

.

Recept

  • 1 gul lök
  • 500 g köttfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 grönsaksbuljongtärningar

Topping: Tomater och 150 g riven mozzarella

.

Gör så här:

  1. Skala och hacka gul lök. Stek tillsammans med köttfärs. Pressa ner vitlök. Salta och peppra.
  2. Smula ner oregano. Rör ner övriga ingredienser (utom topping) Låt småputtra i ca 10 min.
  3. Rör runt så buljongtärning blandas in ordentligt. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Blanda med den kokta pastan. Häll i gratängform. Toppa med skivade tomater och mozzarella. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Servera med tex. grönsallad eller vitkålssallad

Köttfärsen har fått stå och småputtra på spisen i 10 minuter så den blir smakrik och god. Vill man inte göra gratäng av den så går det självklart bra att servera den som en krämig köttfärssås istället.

Köttfärsgratängen toppar jag med färdigriven mozzarella. Det är smidigt och sparar lite tid vid tillagningen.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..