ANNONS

Kassler med champinjonsås

/

KASSLER MED CHAMPINJONSÅS (4-5 port)

Här hittar ni ytterligare 15 goda maträtter

Recept

  • 250 g färska champinjoner
  • Smör
  • Salt och vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1,5 st buljongtärning (tex. kött)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 msk maizena redning
  • Soya
  • 600 g kassler

Gör så här

  1. Putsa och skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Häll på vatten. Smält buljongtärning i det heta vattnet. Häll på mjölk och vispgrädde.
  3. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens. Rör ner soya tills önskad färg.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen småputtra. Skiva och stek kassler. Servering:Ris (eller kokt potatis) stekt kassler, champinjonsås och grönsaker.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Kassler steks hastigt i smör för att få fin färg. Toppa sedan med champinjonsås Mmmmm…

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00