Kassler med champinjonsås

KASSLER MED CHAMPINJONSÅS (4-5 port)
Här hittar ni ytterligare 15 goda maträtter
Recept
- 250 g färska champinjoner
- Smör
- Salt och vitpeppar
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl vatten
- 1,5 st buljongtärning (tex. kött)
- 2 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- ca 2 msk maizena redning
- Soya
- 600 g kassler
Gör så här
- Putsa och skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
- Häll på vatten. Smält buljongtärning i det heta vattnet. Häll på mjölk och vispgrädde.
- Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad konsistens. Rör ner soya tills önskad färg.
- Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen småputtra. Skiva och stek kassler. Servering:Ris (eller kokt potatis) stekt kassler, champinjonsås och grönsaker.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med korv och kassler

Kassler steks hastigt i smör för att få fin färg. Toppa sedan med champinjonsås Mmmmm…

0