ANNONS

Kassler med champinjonsås

/

KASSLER MED CHAMPINJONSÅS (4-5 port)

KLICKA HÄR så hittar ni ytterligare 15 goda maträtter

.

Recept

  • 250 g färska champinjoner
  • Smör
  • Salt och vitpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 1,5 st buljongtärning (tex. kött)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 msk maizena redning
  • Soya
  • 600 g kassler

.

Gör så här:

  1. Putsa och skiva champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Pressa ner vitlök.
  2. Häll på vatten. Smält buljongtärning i det heta vattnet. Häll på mjölk och vispgrädde.
  3. Koka upp. Tillsätt maizena redning tills önskad koncistens. Rör ner soya tills önskad färg.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt såsen småputtra. Skiva och stek kassler.

Servering: Ris (eller kokt potatis) stekt kassler, champinjonsås och grönsaker.

Kassler steks hastigt i smör för att få fin färg. Toppa sedan med champinjonsås Mmmmm…

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00