ANNONS

Rabarberkaka

/

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er ♥ Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss. Vi lyckades i alla fall få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Så god!

Lättbakad rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 150 g rumsvamt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl. Fördela rabarber över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 minServera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

Här finns även en Lista med mjuka kakor

rabarberkaka fantastisk wow
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00