ANNONS

Rabarberkaka

/

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er ♥

Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss. Vi lyckades i alla fall få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Så god!

Lättbakad rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 150 g rumsvamt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl. Fördela rabarber över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 minServera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

Här finns även en Lista med mjuka kakor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00