Rabarberkaka

Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss men vi lyckades få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Lättbakad och god rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid. Här kommer receptet 😛

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

 

Recept

  • 150 g rumsvamt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning: 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl

.

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl.
  4. Fördela rabarber över smeten. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Servera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..