Rabarberkaka

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er ♥ Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss. Vi lyckades i alla fall få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Så god!
Lättbakad rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

RABARBERKAKA
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Recept
- 150 g rumsvamt smör
- 3 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning : 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl
Gör så här
- Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
- Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.
- Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl. Fördela rabarber över smeten.
- Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Servera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

Här finns även en Lista med mjuka kakor

0