Rabarberkaka med strössel

RABARBERKAKA MED STRÖSSEL

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaksmet

  • 5 dl rabarber
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Strössel : 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker

Topping : Vit choklad (ca 100 g)

Gör så här

  1. Strössel : Arbeta ihop alla ingredienserna till strösslet. Använd fingertopparna. Ställ åt sidan.
  2. Kaksmet : Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
  3. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.
  7. Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt rabarberkakan svalna. Servera med tex. vaniljvisp

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

0
20

Drömrulltårta

Hej vänner ♥ Drömrulltårta eller drömtårta som man också kan kalla den, det är verkligen en riktigt god klassisk mjuk småkaka som passar på varenda fikabord.

Vi hade med oss våran rulltårta när vi firade midsommar på Liseberg. Det är en tradition för oss att åka till Liseberg på någon av dagarna under midsommarhelgen och lika mycket tradition är det för oss att stanna vid någon rastplats på vägen dit och fika. Mackor och kakor och denna gången blev det drömrulltårta som vi plockade ner i fikakorgen.

DRÖMRULLTÅRTA

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Recept

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 100 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 1 äggula

Gör så här

  1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner i smeten.
  2. Bred ut smeten på pappersklädd djup ugnsplåt (ca 30×40 cm) Grädda mitt i ugnen 250° i ca 5 min.
  3. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper täckt med strösocker.
  4. Drag bort pappret som kakan gräddats på. Låt svalna.
  5. Elvispa ihop fyllningen. Bred ut på den svala kakan. Rulla ihop. Låt stelna i kylen. Skär rulltårtan i valfria stora skivor.(Lägg smörpapper mellan skivorna vid infrysning)

Här hittar ni goda småkakor – 40 recept på småkakor

Antalet kakor det blir beror på hur tjockt du skivar upp rulltårtan

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med småkakor

Kanske gillar du även detta

Fler recept och följ mig i sociala medier

1
137

Rabarberkaka

Hej kompisar. Hoppas att allt är bra med er ♥ Nu är det inte många rabarber kvar i landet hemma hos oss. Vi lyckades i alla fall få ihop tillräckligt med rabarber till en rabarberkaka som Fanny bakade i midsommarhelgen. Så god!

Lättbakad rabarberkaka som går snabbt att baka, den måste ni testa. Lika god ljummen som kall så den går bra att förbereda i god tid.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med bär och rabarber

RABARBERKAKA

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Recept

  • 150 g rumsvamt smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning : 250 g rabarber, 2 msk strösocker och 1 tsk potatismjöl

Gör så här

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget.
  2. Rör ihop övriga ingredienserna och vispa ner dem i smeten. Bred ut i smord springform Ø ca 24 cm.
  3. Skär rabarber i bitar (ca 1 cm) Blanda med strösocker och potatismjöl. Fördela rabarber över smeten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 45 minServera rabarberkakan ljummen eller kall med tex. vaniljvisp

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Rabarberkakan blir extra fin och god med pudrat florsocker på toppen.

Här finns även en Lista med mjuka kakor

0
43