ANNONS

Rabarberkaka med strössel

/
rabarberkaka rabarberpaj
RABARBERKAKA MED STRÖSSEL
.
Klicka på länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
.
.
Gör strössel först:
Arbeta ihop 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker. Ställ åt sidan.
.
.
Recept
  • 5 dl rabarber
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Topping : Strössel (läs ovan) och valfri mängd vit choklad (ca 100 g)

.
Gör så här:
  1. Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
  2. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt smöret svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min. Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan.
  6. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min.

Låt rabarberkakan svalna. Servera med tex. vaniljvisp

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

rabarberkaka (4)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00