ANNONS

Rabarberkaka med strössel

/
rabarberkaka rabarberpaj
RABARBERKAKA MED STRÖSSEL
.
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
.
Kaksmet
  • 5 dl rabarber
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Strössel : 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker

Topping : Vit choklad (ca 100 g)

Gör så här
  1. Strössel : Arbeta ihop alla ingredienserna till strösslet. Använd fingertopparna. Ställ åt sidan.
  2. Kaksmet : Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
  3. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.
  7. Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt rabarberkakan svalna. Servera med tex. vaniljvisp

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

rabarberkaka (4)

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00