Rabarberkaka med strössel
RABARBERKAKA MED STRÖSSEL
Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor
Kaksmet
- 5 dl rabarber
- 0,5 msk potatismjöl
- 150 g smör
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Strössel : 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker
Topping : Vit choklad (ca 100 g)
Gör så här
- Strössel : Arbeta ihop alla ingredienserna till strösslet. Använd fingertopparna. Ställ åt sidan.
- Kaksmet : Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
- Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
- Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
- Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.
- Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt rabarberkakan svalna. Servera med tex. vaniljvisp
Här finns fler RECEPT MED RABARBER
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor