Rabarberkaka med strössel

rabarberkaka rabarberpaj
RABARBERKAKA MED STRÖSSEL
.
.
.
Gör strössel först:
Arbeta ihop 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker.
.
.
Recept
  • 5 dl rabarber
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Topping : Strössel (läs ovan) och valfri mängd vit choklad (ca 100 g)

.
Gör så här:
  1. Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
  2. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt smöret svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
  3. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
  5. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min. Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan.
  6. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt svalna. Servera med tex. vaniljvisp

rabarberkaka (4)

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..