Räkpasta med parmesan

Hej allihop! Här kommer ett tips på en riktigt smidig och god räkpasta som går fort att tillaga. Det kan ju passa så här i semestertider tänker jag. Denna gången använde jag räkor i lag men så klart kan man använda handskalade räkor eller tinade frysta räkor om man hellre vill. Receptet ger ca 5 port och kommer här:

RÄKPASTA MED PARMESAN (ca 5 port)

Börja med att koka ca 5 portioner pasta (tex. spaghetti eller tagliatelle)

.

Recept

  • 2 burkar räkor i lag
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 msk konc. hummerfond
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 påse riven parmesan (70 g)
  • Salt och vitpeppar

.

Gör så här:

Låt räkorna rinna av i en sil. Koka ihop creme fraiche och hummerfond. Rör ner dill, gräslök och parmesan.

Lägg i räkorna så de blir varma (inte för länge då blir de sega) Smaka av med salt och peppar. Blanda den kokta pastan med räksåsen. Servera med tex. sallad och fantastiska brödet nr. 2

Färdigriven parmesanost och räkor i lag är smidigt att använda och sparar tid vid tillagningen 😀

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..