ANNONS

Räkpasta med parmesan

/

Hej vänner ♥

Här kommer ett tips på en riktigt smidig och god räkpasta som går väldigt snabbt att tillaga. Det kan ju passa så här i semestertider tänker jag.

Denna gången använde jag räkor i lag men så klart kan man använda handskalade räkor eller tinade frysta räkor om man hellre vill.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

RÄKPASTA MED PARMESAN (ca 5 port)

Börja med att koka ca 5 portioner pasta (tex. spaghetti eller tagliatelle)

Mer med räkor – 6 RECEPT MED RÄKOR

Recept

  • 2 burkar räkor i lag
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 msk konc. hummerfond
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 påse riven parmesan (70 g)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av i en sil.
  2. Koka ihop creme fraiche och hummerfond. Rör ner dill, gräslök och parmesan.
  3. Lägg i räkorna så de blir varma (inte för länge då blir de sega) Smaka av med salt och peppar. Blanda den kokta pastan med räksåsen.

Servera räkpastan med tex. sallad och fantastiska brödet nr. 2

Färdigriven parmesanost och räkor i lag är smidigt att använda och sparar tid vid tillagningen.

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-brod-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00