Köttfärssås med tacosalsa

KÖTTFÄRSSÅS MED TACOSALSA (5-6 port)

Laga även en mycket god FÄRSKAKA

Recept

  • 500 g köttfärs
  • Salt och vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk tacosalsa
  • 0,5 dl chilisås
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk torkad oregano
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Fräs köttfärs smuligt. Salta och peppra.
  2. Pressa ner vitlök. Rör ner de övriga ingredienserna. Låt småputtra i ca 15 min. Servera köttfärssåsen med tex. pasta och sallad

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
32

Räkpasta med parmesan

Hej vänner ♥ Här kommer ett tips på en riktigt smidig och god räkpasta som går väldigt snabbt att tillaga. Det kan ju passa så här i semestertider tänker jag.

Denna gången använde jag räkor i lag men så klart kan man använda handskalade räkor eller tinade frysta räkor om man hellre vill.

RÄKPASTA MED PARMESAN (ca 5 port)

Koka 5 portioner pasta (tex. spaghetti eller tagliatelle)

Mer med räkor – 6 RECEPT MED RÄKOR

Recept

  • 2 burkar räkor i lag
  • 4 dl creme fraiche
  • 1,5 msk konc. hummerfond
  • 0,5 dl hackad dill
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 påse riven parmesan (70 g)
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av i en sil.
  2. Koka ihop creme fraiche och hummerfond. Rör ner dill, gräslök och parmesan.
  3. Lägg i räkorna så de blir varma (inte för länge då blir de sega) Smaka av med salt och peppar. Blanda den kokta pastan med räksåsen. Servera räkpastan med tex. sallad och bröd.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur och en Lista med pasta och pannkakor

Färdigriven parmesanost och räkor i lag är smidigt att använda och sparar tid vid tillagningen.

0
21

Rabarberkaka med strössel

RABARBERKAKA MED STRÖSSEL

Följ länken för fler kakor – 35 recept på mjuka kakor

Kaksmet

  • 5 dl rabarber
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Strössel : 50 g smör, 0,5 dl strösocker, 1 dl vetemjöl och 1 tsk vaniljsocker

Topping : Vit choklad (ca 100 g)

Gör så här

  1. Strössel : Arbeta ihop alla ingredienserna till strösslet. Använd fingertopparna. Ställ åt sidan.
  2. Kaksmet : Skala och skiva rabarber (ca 1 cm) Vänd i potatismjöl.
  3. Smält smör. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna lite. Rör ner strösocker och ägg.
  4. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  5. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm. Fördela rabarber över. Strö på strössel.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 35 min.
  7. Hacka vit choklad grovt. Strö över kakan. Grädda färdigt kakan mitt i ugnen 175° i ca 10 min. Låt rabarberkakan svalna. Servera med tex. vaniljvisp

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor

0
20