ANNONS

Kladdkaka med kokosbotten

/

Hej mina vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Den här godingen med kokos blev jag bjuden på för ett tag sedan och det kändes verkligen som en kladdkaka som passar in här på bloggen.

Till och med så mycket att jag nu har bakat den här hemma och väljer att stoppa in den i Ediths Bästa. Kladdkakan är enkel att baka och verkligen supergod. På bilden har jag pudrat florsocker över kladdkakan strax innan servering.

KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Kokosbotten : 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 50 g smör, 200 g kokos och 1 tsk vaniljsocker

Gör så här 

  1. Kokosbotten : Elvispa ihop allt till kokosbotten. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm.
  2. Kladdkaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ner i smeten. Rör sist ner smöret.
  3. Bred ut smeten över kokosbotten. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 35 min (anpassa tid efter hur kladdig du önskar) Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde

En kladdkaka för alla som älskar kokos

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor

Här ser ni hur jag först gör kokosbotten och trycker ut i en smord springform.

Över kokosbotten breder jag ut kladdkakssmeten och gräddar sedan kladdkakan på låg värme.

Idag hade vi fikagäster och bjöd även på wienerbröd. Köpta i vår lokala matbutik (smidigt och gott) Kladdkakan går bra att förbereda dagen innan servering eftersom den ska serveras kylskåpskall.

Följ oss även här:FACEBOOK&INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00