Kladdkaka med kokosbotten
Hej mina vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Den här godingen med kokos blev jag bjuden på för ett tag sedan och det kändes verkligen som en kladdkaka som passar in här på bloggen.
Till och med så mycket att jag nu har bakat den här hemma och väljer att stoppa in den i Ediths Bästa. Kladdkakan är enkel att baka och verkligen supergod. På bilden har jag pudrat florsocker över kladdkakan strax innan servering.
KLADDKAKA MED KOKOSBOTTEN
Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka
Kladdkaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Kokosbotten : 2 ägg, 1,5 dl strösocker, 50 g smör, 200 g kokos och 1 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Kokosbotten : Elvispa ihop allt till kokosbotten. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm.
- Kladdkaka : Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ihop övriga ingredienser. Blanda ner i smeten. Rör sist ner smöret.
- Bred ut smeten över kokosbotten. Grädda långt ner i ugnen 150° i ca 35 min (anpassa tid efter hur kladdig du önskar) Servera kladdkakan kylskåpskall med tex. vispad grädde
En kladdkaka för alla som älskar kokos
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor
Här ser ni hur jag först gör kokosbotten och trycker ut i en smord springform.
Över kokosbotten breder jag ut kladdkakssmeten och gräddar sedan kladdkakan på låg värme.
Idag hade vi fikagäster och bjöd även på wienerbröd. Köpta i vår lokala matbutik (smidigt och gott) Kladdkakan går bra att förbereda dagen innan servering eftersom den ska serveras kylskåpskall.