ANNONS

Kanelbullemuffins

/

Hej vänner. Filmjölk med kort datum och ett sug efter en kaka till kaffet. Det slutade med att jag och barnen bakade kanelbullemuffins till förmiddagsfikat.

En muffins som bakas på ingredienser som ofta finns hemma och extra bra blev det idag när vi kunde använda filmjölken istället för att slänga den.

Filmjölk med kort datum är perfekt att baka med. Det går bra att ersätta fil med naturell yoghurt om ni vill göra det. Här kommer receptet :

KANELBULLEMUFFINS (12 st) Så saftiga och goda muffins 😛

Klicka på länken för fler muffinsrecept – 25 recept på muffins

Recept

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning : 25 g rumsvarmt smör, 0,5 dl strösocker och 1 msk kanel

Topping : Kanel och pärlsocker

Gör så här:

  1. Vispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ner filmjölk.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.
  3. Placera 12 st muffinsformar i muffinsplåt. Fyll formarna med smet till hälften.
  4. Mosa ihop fyllningen. Fördela fyllning i formarna över smeten. Täck med den sista smeten. Strö på valfri mängd kanel och pärlsocker.
  5. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min (kolla med provsticka)

Kanelbullemuffins redo för att hoppa in i ugnen.

I mitten av smeten gömmer sig fyllningen.

Lycka till alla ni som vill testa detta receptet.

Vill ni baka med prickiga bananer – HÄR FINNS 3 TIPS

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00