Kanelbullemuffins

Filmjölk med kort datum och ett stort sug efter något gott till kaffet. Det slutade med att jag och barnen bakade kanelbullemuffins till förmiddagsfikat. En perfekt muffins som bakas på ingredienser som ofta finns hemma och särskilt bra kändes det att kunna ta till vara på filmjölken som började närma sig bäst före datum. Jag har ju sagt det innan men säger det igen. Släng inte maten ni har i kylen, har ni släpat hem den se då till att den äts upp. Det är inte äckligt eller snålt det är en självklarhet tycker jag.

KANELBULLEMUFFINS (12 st) Så saftiga och goda!

 *

Recept

100 g rumsvarmt smör

2,5 dl strösocker

2 ägg

3 dl filmjölk

4 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

Fyllning: 25 g rumsvarmt smör, 0,5 dl strösocker och 1 msk kanel.

Topping: Kanel och pärlsocker

*

Gör så här:

Vispa ihop smör och strösocker. Vispa försiktigt ner ett ägg i taget. Rör ner filmjölk. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten.

Placera 12 st muffinsformar i muffinsplåt. Fyll formarna med smet till hälften. Mosa ihop fyllningen. Fördela fyllningen i formarna över smeten. Täck med den sista smeten. Strö på valfri mängd kanel och pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen 200° i ca 15 min (kolla med provsticka)

Kanelbullemuffins redo för att hoppa in i ugnen. I mitten av smeten gömmer sig fyllningen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..