Kassler med mozzarella och dragonsås

Idag ska ni få ett riktigt gott middagstips med kassler som jag hoppas att några av er blir sugna på att testa. Kassler i en god dragonsås 😀

KASSLER MED MOZZARELLA OCH DRAGONSÅS (4-5 port)

Tips! OM kasslern är väldigt salt kan du ta något mindre mängd buljongtärning i såsen.

.

Recept

  • 600 g kassler
  • 2 bollar mozarella
  • 2 tomater

Dragonsås : 3 dl creme fraiche (34%) 1 st grönsaksbuljongtärning, 2 äggulor och 1 msk torkad dragon

.

Gör så här:

  1. Putsa och skiva kassler. Skiva mozarella och tomater. Varva skivorna i liten ugnsform.
  2. Värm upp creme fraiche i en kastrull. Lägg i buljongtärningen. Låt smälta. Rör. Drag kastrullen åt sidan.
  3. Låt svalna ca 1 minut. Rör ner äggulor och dragon. Koka upp igen under omrörning så dragonsåsen tjocknar.
  4. Häll såsen på sidorna om kasslern.
  5. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 20 min. Servera med tex. jasminris och sallad

Kassler, tomater och mozzarella varvas i en liten ugnsform, tex. en brödform. Denna gången använde jag mozzarella med basilikasmak men vanlig naturell mozzarella går lika bra.

Den supergoda hemgjorda dragonsåsen klickas ut runt sidorna i formen. Efter det får kasslerrätten hoppa in i ugnen medan riset kokar klart, ca 20 min.

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

  1. Denne skal jeg definitift prøve.Det ser veldig godt ut og det går fort å lage. Perfekt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..