Kanelbullesockerkaka

KANELBULLESOCKERKAKA 

(yoghurt kan ersättas med filmjölk )

Baka även en fantastisk KANELBULLEKLADDKAKA

Recept

  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl naturell yoghurt (3%)
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning : 1 dl strösocker och 2 msk kanel

Gör så här

  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ner yoghurt.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
  4. Blanda strösocker och kanel till fyllningen. 
  5. Häll 1/3 av smeten i smord och bröad sockerkaksform. Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten. Bred på ytterligare 1/3 av smeten. Häll på sista kanelfyllningen. Avsluta med sista smeten.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timme (kolla med provsticka) Låt kanelbullesockerkakan svalna innan du stjälper upp den.

Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor

1
20

Daimmousse

Chokladmousse är något av det godaste som finns tycker jag. Så smaskigt! Denna gången gjorde jag en variant med mjölkchoklad och så rörde jag ner hackad daim så det blev en daimmousse 😀

Det är verkligen enkelt att göra mousse. Och kanske det bästa av allt, den ska stå och stelna några timmar i kylen så chokladmousse förbereder man med fördel dagen innan servering. Hur lång tid det tar innan den stelnat beror på hur stora portioner man gör.

DAIMMOUSSE (ca 7 st)

Baka även Ediths Bästa DAIMKAKOR

Recept

  • 300 g mjölkchoklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 st dubbeldaim

Gör så här

  1. Bryt choklad i bitar. Smält över vattenbad
  2. Vispa grädden ganska hårt. Rör ner äggulor i grädden.
  3. Rör sist ner den smälta chokladen och hackad daim. Fördela mousse i portionsglas. Låt stelna i kylen.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

Hacka lite extra daim och toppa moussen med eller toppa med en klick vispad grädde och tex. hallon

Förbered gärna daimmousse dagen innan servering så den hinner stelna ordentligt

TIPS! Av äggvitan som blir över kan ni baka dubbel sats av denna goda kakan – RECEPT HÄR

0
25

Pasta med kyckling och pesto

Jamen nu är det väl ändå dags för ett nytt recept ♥ Superenkel och smidig pasta med kyckling och pesto blir det denna gången.

Den är så krämig och god med lagom mycket smak av pesto så jag är ganska säker på att flera av er kommer att få denna kycklingrätten som en favorit. Lämna gärna en kommentar och berätta vad ni tyckte om ni testar.

PASTA MED KYCKLING OCH PESTO (5 port)

Denna kycklingrätt blandas med ca 5 portioner kokt pasta

Här finns fler kycklingrecept –12 recept med kyckling

Recept

  • 1 kg kycklingfiléer
  • Salt och vitpeppar
  • 1 röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 130 g grön pesto

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé i ca 8 bitar. Bryn i smör. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
  2. Tärna paprika. Fräs något mjuk i smör. Häll på vatten. Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet.
  3. Rör ner vispgrädde, creme fraiche och pesto. Lägg i kycklingen.
  4. Låt småputtra under lock tills kycklingen är helt klar. Smaka av med salt och vitpeppar. Blanda med pasta.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling och en Lista med pasta och pannkakor

När kycklingen småputtrat en stund på medelvärme i såsen så delar du en stor kycklingbit för att kolla att kycklingen är helt klar.

Blanda sedan kycklingen och pestosåsen med den kokta pastan. Denna gången serverade jag strimlad savoykål och tomater till och det gick hem hos hela familjen. Kål är en favorit hos oss 😀

0
21