Kanelbullesockerkaka
KANELBULLESOCKERKAKA
(yoghurt kan ersättas med filmjölk )
Baka även en fantastisk KANELBULLEKLADDKAKA
Recept
- 175 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 3 dl naturell yoghurt (3%)
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
Fyllning : 1 dl strösocker och 2 msk kanel
Gör så här
- Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
- Rör ner yoghurt.
- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
- Blanda strösocker och kanel till fyllningen.
- Häll 1/3 av smeten i smord och bröad sockerkaksform. Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten. Bred på ytterligare 1/3 av smeten. Häll på sista kanelfyllningen. Avsluta med sista smeten.
- Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timme (kolla med provsticka) Låt kanelbullesockerkakan svalna innan du stjälper upp den.
Följ länken för fler mjuka kakor – 35 recept på mjuka kakor
Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor