Kanelbullesockerkaka

KANELBULLESOCKERKAKA 

(yoghurt kan ersättas med filmjölk)

.

Recept
175 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt (3%)
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning: 1 dl strösocker och 2 msk kanel
*
Gör så här:
Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget. Rör ner yoghurt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
.
Blanda strösocker och kanel till fyllningen. Häll 1/3 av smeten i smord och bröad sockerkaksform. Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten. Bred på ytterligare 1/3 av smeten.
Häll på sista kanelfyllningen. Avsluta med sista smeten.
*
Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timme (kolla med provsticka) Låt kanelbullesockerkakan svalna innan du stjälper upp den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..