ANNONS

Kanelbullesockerkaka

/

KANELBULLESOCKERKAKA 

(yoghurt kan ersättas med filmjölk)

.

Recept
  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl naturell yoghurt (3%)
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
Fyllning: 1 dl strösocker och 2 msk kanel
.
.
Gör så här:
  1. Elvispa ihop smör och strösocker. Vispa sakta ner ett ägg i taget.
  2. Rör ner yoghurt.
  3. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner i smeten.
  4. Blanda strösocker och kanel till fyllningen. 
  5. Häll 1/3 av smeten i smord och bröad sockerkaksform. Fördela ut hälften av kanelfyllningen över smeten. Bred på ytterligare 1/3 av smeten. Häll på sista kanelfyllningen. Avsluta med sista smeten.
  6. Grädda långt ner i ugnen 175° i ca 1 timme (kolla med provsticka) Låt kanelbullesockerkakan svalna innan du stjälper upp den.
1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00