ANNONS

Rabarbergrottor

/

Hej vänner, så kul att ses ♥

Jag hade några späda rabarber kvar i kökslandet,  jag plockade dem och det blev alldeles lagom för att kunna göra rabarbergrottor till eftermiddagsfikat idag. Mums alltså!

Rabarbergottor är så gott. Det måste ni testa att baka om ni har några rabarber kvar ute i trädgården. När stjälkarna är späda så behöver ni inte skala rabarbern. Skiva i så fall bara upp dem och koka ihop rabarber med lite strösocker. Blandningen fyller man sedan kakorna med precis som man gör när man bakar syltkakor 😀

RABARBERGROTTOR (ca 30 st) Småkakor med rabarber 😛

Här finns fler RECEPT MED RABARBER

Deg

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning : 100 g rabarber och 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Deg : Vispa ihop smör, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt vetemjöl. Vispa till en smulig deg. Tryck ihop degen. Lägg in i kylen i ca 30 min.
  2. Fyllning : Skala och skär rabarber i bitar. Koka rabarber mjukt och krämigt tillsammans med strösocker i ca 7 min. Låt sedan svalna.
  3. Rulla ut ca 30 bollar (stora som studsbollar) Lägg degbollarna på ugnsplåtar. Gör en grop i varje boll med tex. ett finger. Fyll varje grop med rabarber upp till kanten.
  4. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15  min.

En rabarberkaka att njuta av

Klicka på länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Gör en grop med tex. fingertoppen eller änden av en träslev. Fyll med rabarberkräm innan gräddning.

Följ oss även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00